SKI AREÁL DOLNÍ LOMNÁ
mimo provoz
Zobrazit na:

Vydejte se do Českého Krumlova, má skutečně co nabídnout.

K největším lákadlům patří bezesporu v naší zemi město Český Krumlov. Každým rokem do Krumlova zavítá několik desítek tisíc jak tuzemských, tak i zahraničních hostů. Město se může pochlubit historickou částí s renesančními fasádami domů, malebnými uličkami a zákoutími, meandrující řekou Vltavou a především překrásným zámkem s přilehlou rozsáhlou zahradou a otáčivým divadelním hledištěm. Český Krumlov je také vodáckým rájem, vodáci z tábořiště v Novém Spolí pokračují skrze tři sjízdné jezy směrem do Zlaté Koruny a mohou obdivovat krásy historického centra přímo z vodní hladiny. Kromě vodáckých zážitků jsou ovšem pozoruhodné i okolní přírodní scenérie a vyhlídková místa. Kdo přijede do Krumlova vlakem, ten může jeho krásy obdivovat již od silnice, nedaleko nádraží. Nádraží se nachází totiž na kopci, poměrně vysoko nad městem, odkud je nádherný výhled na zámek a část historického centra.

Pěkné panorama se Vám naskytne při pohledu na město i z druhé strany – z vrcholu Křížového vrchu. Křížový vrch je jedním z nejkrásnějších vyhlídkových míst v okolí města, a rozhodně stojí za návštěvu. K vyhlídce vede modrá turistická značka a na vrcholu Křížového vrchu se nachází kaple Marie Bolestné. Nejúchvatnější pohled z Křížového vrchu na město je především navečer, kdy jsou domy a zámek osvětleny podvečerním Sluncem.

Zajímavým tipem na pěkný výlet do okolí Českého Krumlova je Kleť, což je nejvyšší vrchol Blanského lesa. Na vrchol se pohodlně dopravíte sedačkovou lanovkou a ze zdejší rozhledny je nádherný výhled do okolí. Další pěknou podívanou můžete zažít v údolí Vltavy, nedaleko zříceniny hradu Dívčí Kámen. Toto údolí je jedním z nejkrásnějších míst v České republice. Údolí dosud nenarušila žádná stavba dopravní komunikace ani přehradní hráze a i přesto, že je přístupné po turistické stezce, je civilizací nedotčené. Pobyt na českokrumlovsku si můžete zpestřit rovněž pěkným výletem do přírodní rezervace Čertova stěna – Luč, která se nachází poblíž Loučovic u Vyššího Brodu. Rezervaci tvoří i Čertovy proudy, to je vltavský kaňon, plný balvanů a prahů, kde se dokonce pořádají občas vodácké závody.

WEBKAMERA

Předpověď počasí

Zítra
Pátek 29.3.

°C
°C
Sobota
30.3.2024

°C
°C
Neděle
31.3.2024

°C
°C
Pondělí
1.4.2024

°C
°C