SKI AREÁL DOLNÍ LOMNÁ
mimo provoz
Zobrazit na:

Příprava před odjezdem na hory

Zimní dovolená na horách se snadno může změnit v průšvih, stačí podcenit přípravu. Věcí, co se mohou pokazit je spousta. Co je ale ještě horší, vy se ztrapníte před svoji drahou polovičkou a jako chlap selžete! Chcete vědět jak se připravit? V tomto krátkém článku se pokusím shrnout ty nejběžnější problémy.

Co nesmíte podcenit je příprava vašeho automobilu. Téměř tomu nemohu uvěřit, ale stále se najde spousta hazardérů, kteří jezdí na letních pneumatikách. Pak už stačí jen pár centimetrů sněhu nebo lehké náledí a k neštěstí chybí už jen kousek. Bez zimních pneumatik nevyrážejte nikam. V příkopě skončí každoročně tisíce aut, a to je ještě ten lepší případ. Nezapomeňte také na speciální zimní naftu a nemrznoucí směs do ostřikovačů. Bez sněhových řetězů se také pravděpodobně neobejdete.

Kontrola lyžařského vybavení je také často opomíjenou záležitostí. Když ale selže, máte po lyžování. To, že se má teple obléci, ví každý. Lidé však obvykle zapomenou na náhradní přezky a šroubováky na snowboard a seřízení vázání na lyžích. Naprostou nutností pro snowboardisty jsou náhradní přezky. Stojí maximálně 300 Kč, ale ušetří Vám pracné shánění ve ski areálech. Pokud si budete myslet, že jej v nejhorším případě koupíte ve ski servisu, asi vás zklamu. Obvykle jej nemají! Náhradní vázání na lyžích mít naštěstí nemusíte, ale je dobré mít jej správně seštelované. Problém je, že málokterý servis dokáže vázání seštelovat opravdu dobře. Dáte za to několik stovek korun a ve finále se vám může stát, že z lyží vypadnete v každém druhém oblouku. Servis proto vybírejte velice pečlivě.

WEBKAMERA

Předpověď počasí

Zítra
Neděle 28.7.

°C
°C
Pondělí
29.7.2024

°C
°C
Úterý
30.7.2024

°C
°C
Středa
31.7.2024

°C
°C